Trainingen & Opleidingen

 

Operational Care verzorgt ca. 200 BHV-trainingen per jaar. Met trainingen op locatie, passend maatwerk en de praktijkervaring van de instructeurs onderscheiden wij ons van andere opleidingsinstituten.
Operational Care verzorgt branchegerichte in company-trainingen op maat, dus geheel afgestemd op het type organisatie. Operational Care is gespecialiseerd in specifieke BHV-situaties bij o.a.:

  • Zorginstellingen
  • Rechtbanken
  • Onderwijsinstellingen
  • Horeca
  • Productiebedrijven en kantooromgevingen

Voorafgaand aan een cursus bij een nieuwe klant zal Operational Care altijd eerst een bezoek brengen aan de organisatie van de opdrachtgever. We kijken daarbij wat de eventuele risico’s zijn en stellen een zogenaamde RI&E op. Vervolgens wordt de leerstof tijdens de trainingen daarop afgestemd. De deelnemers oefenen en trainen in hun eigen werkomgeving en met herkenbare praktijksituaties en dat heeft bewezen meerwaarde. Ons team van goed opgeleide en gecertificeerde BHV-instructeurs uit de praktijk geven les volgens de richtlijnen van het NIBHV en volgens de filosofie van Operational Care, die luidt: ‘Maak BHV visueel en begrijpelijk.’

Ons BHV lesprogramma omvat in totaal zeven op elkaar voortbouwende cursusonderdelen.
Een uniek onderdeel hiervan is de gezamenlijke oefening met externe hulpverleningsdiensten als brandweer- en ambulancepersoneel. Het is belangrijk dat de BHV-procedures naadloos aansluiten bij die van externe professionele hulpverleners. Uw medewerkers zijn daarmee optimaal voorbereid op een calamiteit en zijn in staat om tijdig en adequaat op te treden in de tijdspanne voor het ter plaatse zijn van de hulpverleningsdiensten.